Zelf wel eens aan het knoeien geweest met de instellingen van de Iso? Mijn vraag was ook , kan dit niet automatisch? Dit zou best wel eens handig kunnen zijn.
Steve Parry heeft hier een uitleg over gemaakt. Maar je zult wel een Nikon moeten hebben. Heb je die niet, zul je in de beschrijving van jou type camera moeten duiken om er achter te komen hoe het in jou geval .
Hoe kan ik mijn Nikon D7500 de ISO automatisch gebruiken ?
Ja, dit kan zo en waar het werkt prima.
Hoe zit en werkt de Autofocus. Iedereen heeft in het begin, zeker bij een nieuwe camera ruzie met deze instelling. Geen scherpe foto kan heel vervelend zijn. Hier 8 oplossingen.
Hoe kun je zien of de sensor van jou camera vervuilt is? Dat kun je zien in de foto die je gemaakt hebt. Maar deze worden pas echt goed zichtbaar als je de foto op 100 % afdrukt. Wat kun je doen, en hoe kun je dit doen.
Als je bang bent om het zelf te gaan doen moet je het zeker niet doen, dan is uitbesteden en betere oplossing. Maar ik doe het wel zelf, dus laat ik je zien hoe en wat ik het doe.
We kijken allemaal wel eens naar info filmpjes van YouTube waarbij wel eens onderwerpen of instellingen snel opgeschreven moeten worden. Hier een handigheidje waarbij je zeer snel jou info op papier kunt krijgen.
Als beginnende foto liefhebber weet je niet hoe het werkt met een polarisatiefilter. Maar wanneer gebruik je het. Wanneer wel of niet gebruiken. Hier een prima uitleg.
Zwart wit kan best lastig zijn om te maken. Soms weet je totaal niet hoe je dit moet en kunt doen in Lightroom CC. In dit filmpje laat men in overdreven trap zien hoe je dit kunt doen. Heel veel tips en trucks, die je helpen met ontwikkelen van een zwart/wit foto.
Ik merk dat een aantal mensen een beetje bang zijn voor deze camera instelling. Wat kan ik het beste gebruiken? Raw of JPEG. In dit filmpje van “de Videomakers” wordt het prima uitgelegd.De keuze zal voor jou nu gemakkelijker zijn om in RAW te gaan fotograferen. Zie nu de voordelen van RAW fotograferen.
Soms kom je voor een dilemma. Welke lens zou je het beste kunnen kopen voor vakantie gebruik. Dat is best lastig, toch. Hier een aantal tips.
Als je wilt weten hoeveel foto`s jou camera heeft gemaakt. Zit hij in de gevarenzone? Hoeveel keren heeft de sluiter op en neer gegaan.
Dit is een hulpmiddel die je laat zien hoeveel procent foto`s je hebt gemaakt met jou camera.
Let wel RAW bestand uploaden.
Ga hiervoor naar: https://www.camerashuttercount.com/
Let wel alleen RAW bestand uploaden.
Hoe kun je dit doen. Sleep met linkermuis over de Url. (hier boven) Als deze gekleurd is dan rechtsklik “copieren”. En ga dan naar een nieuwe pagina, en klik op plakken. En zo kom je op die site.
Soms weten we totaal niet hoe het zit met geheugenkaarten. Dat hoeft eigenlijk ook niet zo. De kaarten moeten gewoon de data opslaan en weergeven in de computer en meer niet. Maar om de ontwikkelingen te volgen kwam ik dit filmpje tegen die ik met jullie wil delen.
Het is soms een heel gezeur om scherpe foto`s te krijgen van een mooi landschap. Soms is het NET niet lekker scherp. Lastig kan het zijn, om de juiste instelling te vinden. In dit filmpje krijg je tips hoe je een landschap foto`s toch scherp krijgt.
Het kijken naar licht is best lastig. Zeker als je dit wilt vastleggen met jou camera.
Mike Brown is een fotograaf die heel knap aan ons kan uitleggen waar je op moet letten. We willen toch betere foto`s maken!
Je kunt op een simpele manier toch een bijzondere foto maken wat toch een spannende foto kan worden. Maar hoe kun je dit doen. Maak hiervoor gebruik van een ND filter en neem de tijd. Attilio Ruffo laat je zien hoe het werkt.
Je hebt een mooie foto in een kerk gemaakt maar je vind deze niet spannend genoeg, Met deze handelingen kun je er toch iets moois en vooral iets spannender foto van maken.
Wat is een 16 ND filter en wat kun je er mee.
Een ND filter (Neutral Density) wordt ook wel een Grijsfilter genoemd. Met dit filter op je lens hou je een grote hoeveelheid licht tegen dat op de censor zal vallen. Het kan handig zijn als je op een zonnige dag graag een kleine scherptediepte zou willen maken.
Fotograaf Mike Browne geeft heel veel tips hoe je moet omgaan met vervelende licht omstandigheden.
Aan de hand van zijn vele filmpjes help hij jou met het begrijpen en oplossen van problemen.
Hoe maak je het beste gebruik van de spotmeter in je camera.
In deze 9 minuten wordt het je helemaal duidelijk.
Hoe het zit met de hooglichten en schaduw in de foto.
In dit filmpje wordt precies uitgelegd hoe een externe belichtingsmeter werkt. En hoe je deze kunt gebruiken.
Vak- fotografen gebruiken dit apparaat veel. Maar als hobby fotograaf zijn we altijd nieuwsgierig hoe dit ding nou werkt. Mark Walles is iemand die dit goed en duidelijk en begrijpelijk kan uitleggen.
Hoe gebruik je de lichtmeter in je optimaal van jou camera.
Mike Browne geeft uitleg hoe dit werkt.
Hij heeft hier maar drie minuten voor nodig.
Spelen met licht is kijken naar licht.. Dan pas vastleggen.
We willen toch dat kleuren overeen komen met wat we gezien hebben. Is er sprake van een kleur zweem in de foto is dit een manier om het probleem op te lossen.
Voor beginners is het noodzakelijk de belichtings-driehoek goed te kunnen begrijpen. Hier uitleg wat en hoe dit gaat. Kijk even rustig hierna. En zal duidelijk worden. Ga je camera eerst op RAW zetten, maar zorg er voor dat je een bewerking programma hebt. Lightroom , of een gratis programma waar van ik ook een filmpje heb geplaatst.
In deze 5 films ga je leren hoe jou camera werkt. Dit met de volgende onderwerpen.
Als eerste de film “De Basispricipes van Fotografie”
De basis begrippen van de fotografie wordt hier prima uitgelegd.
Begrijp: camera met de hand instellen.
Begrijp: ISO
Begrijp: Sluitertijd.
Begrijp: Diafragma.
Mike Browne laat hier onder zien hoe dit in de praktijk werkt.
En dan als alles duidelijk is wordt het alleen maar leuker om met fotografie bezig te zijn.
Eerst maar eens de ISO.
De tweede van drie is: shutter speed. (sluitertijd).